Tekstiilit


Pysytään lämpiminä!

Käsillä tekeminen, uuden tekniikan harjoitteleminen, taitojen kehittäminen ja uuden kehitteleminen ovat minua liikuttavia voimia. Kuten sammaloitumistaan estävä kivi vierii, minun aivoni pyrkivät jatkuvasti kehittelemään jotain uutta. 

Mehiläiset keksin yhdistää ensin neulepipoon, jossa on hunajakennossa pörräävä kirjottu mehiläinen. Tein monia versioita ja kun vihdoin olin malliin ja kokoon tyytyväinen, aloin neuloa erilaisita väriyhdistelmistä variaatioita.

Syntyi BEE WARM -hunajakennopipo.

Trikoopipoa kaavailin jo syksyllä, kun lippalakki ei enää ollut riittävän lämmin, mutta talvisempi pipo oli taasen liian kuuma. Koska valokuvaus on rakas harrastukseni, päätin kokeilla käyttää omia valokuviani pohjana kankaille. Yrityksen ja erehdyksen kautta muutama kangasmalli onnistui mielestäni mukavasti ja sen jälkeen alkoikin kaavan testaaminen. Pidän itse pipoista, jota eivät ole täysin "pitkin pintaa", vaan niitä voi rutata ja muokata päähän sopiviksi ja vaikka tönäistä vähän kumolleen... ja vihdoin löysin mielestäni tähän oikeanlaisen kombon ja niin piposen malli oli valmis. Sitten saumuri hurruttamaan!

Syntyi BEE WARM -trikoopipo.

Näistä kankaista valmistettuja piposia ei saa mistään muualta, paitsi meiltä, joten yksilöllisyys on taattu!


Bee warm -tekstiilitPiristystä kotiin!


Mehiläiset ovat kauniita!


En sano tätä vain siksi, että olen mehiläishoitaja, vaan siksi, että niiden väritys on oikeastikin mielestäni niin pirteä, voimaannuttava suorastaan. Jokainen rotu on eri näköinen ja värinen, millä enemmän keltaista, toisella on jopa oranssiin vivahtavia sävyjä. Toki, myönnettävähän se on, pidän kovin touhukkaista, ahkerista mehiläistytöistäni... joten voihan se olla, etten ole täysin puolueeton tässä kauneusarviossani...


Halusin keittiöön pirteyttä ja siitäpä se sitten lähti ajatus pyörimään.

BEE HOME -mehiläisesiliinojen malli syntyi tammikuun pakkasten aikana.

Värjäilin erilaisia kankaita ja vihdoin löysin mielestäni kivan kuosin. Mehiläisiä siihen tietenkin piti vielä saada ja taskuun mehityttösiä sitten sijoitin tekstiilivärillä painaen.

Paksua puuvillaa, jotta kestää roiskeen ja kaksi, hikistä ompelua, merkin suunnittelua, nauhojen väsäämistä ja siinä se sitten oli. Resepti essuun oli valmis!


Bee Home -tekstiilit


Bee Home -tekstiilit ovat kotimaisia, käsintehtyjä ja ekologisia tuotteita. Tuotteen koristeena on mehiläinen, joka on käsinpainettu. Jokainen tuotteistamme on uniikki, et löydä sitä muualta! Raikkaassa mehiläiskuvioisessa esiliinassa voit huoleti tehdä keittiöpuuhia ilman, että tarvitsee roiskeista huolehtia.


Kuvagalleria tekstiileistämme