Hunajamme

Makeaa elämää hunajalla

Laitetaan suu makeaksi upealla kotimaisella hunajallamme, josta ei ole mitään otettu pois, eikä myöskään mitään siihen ole lisätty. 100% puhdas ja aito luonnontuote!
 Muistathan, että hunajaa voit käyttää monipuolisesti myös ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Valikoimissamme


Saimme pienen erän alkukesän metsähunajaa Karhulammen rannalta. Hunaja on hyvin aromikasta ja syvän makuista, metsän kukkien medestä kerättyä tummaa kultaa. Tämä hunaja on tällä erää loppuunmyyty juoksevassa muodossaan, sen verran makoisaa se oli!

Loppukesän metsähunajamme kiteytimme pehmeäksi ja sitä oli saatavana pahvipakkauksissa 250g painoisena. Metsähunajaa voi kysellä jälleen kesäkaudella 2023.


Juoksevaa hunajaa ja samettisen pehmeää hunajaa


Juokseva hunaja

Kotokurun hunajan pakkaamat hunajat ovat monikukkahunajia, mikä tarkoittaa, että mehiläiset ovat keränneet meden useista eri kotipuutarhamme kasvilajeista. 

Satokauden aikana eri kasveista valmistettu hunaja luonnollisesti maistuu erilaiselta, koska jokainen kasvi antaa hunajaan omaleimaisen makunsa. Kukkiva mesikasvi vaikuttaa maun lisäksi myös hunajan väriin ja koostumukseen. On siis luonnollista, että hunajapurkkien välillä on pieniä maku- ja värieroja.

Juoksevaa uuden sadon hunajaa pakataan kauniisiin lasipurkkeihin heti sadonkorjuun aluksi. Kaikki hunaja kiteytyy jossain vaiheessa riippuen siitä, mistä kukasta hunajaan tarvittavan meden mehiläiset ovat keränneet.

Kiteytyneen hunajan voit lämmittää varovasti vaikka vesihauteessa. Muistathan kuitenkin, että hunajaa ei kannata kuumentaa yli 40 asteen, sillä kuumentaminen vanhentaa hunajaa ja samalla tuhoaa hunajan hyviä ainesosia.

Samettinen lusikoitava hunaja

Samettisen pehmeää hunajaa purkitamme myös. Hunaja on jo valmiksi kiteytettyä, eli se on lusikoitavassa muodossa niin pitkään, kuin purkissa on hunajaa jäljellä. Tämä on suurin ero juoksevana purkitettavaan hunjaan, koska se kiteytyy itsekseen ajan kanssa. Satokasvista riippuen vapaasti kiteytyvästä hunajasta voi tulla monenlaista; kovaa, rakeista, hienokiteistä jne.

Valmiiksi kiteyttämällä me varmistamme sen, että hunajaa ei tarvitse sulatella, vaan se on samanlaista laadultaan koko ajan.

Samettisen pehmeäkin hunaja on täysin luonnollista, mitään siihen ei lisätä! Kiteytyminen saadaan aikaan vaivaamalla hunajaa aamuin illoin, kunnes sopiva kiderakenne on syntynyt.

Kotokurun pehmeää hunajaa löytyy myös ekologisesta pahvipakkauksesta 250g painoisena. Pakkaus on helppo hävittää pahvinkeräykseen, se on kevyt ja näppäräkäyttöinen pakkaus.

Myös pahvipakkauksiimme on mahdollista saada omat etiketit! Kysy lisää ja tilaa info@kotokurunhunaja.com


Suosin pahvia ja lasia pakkauksissamme, koska ne ovat helposti kierrätettävää materiaalia. Ainoastaan juoksevaa hunajaamme löytyy puristepulloista. Jospa joskus keksittäisiin puristepullomateriaali, joka olisi muusta materiaalista kuin muovista tehty. Pahvimateriaalien kehittäjille olisi tässä sarkaa töitä!

Oma etikettisi hunajaan?

Palvelemme yksilöllisesti sinua, jos haluat itsellesi tai lahjaksi toimittaa hyvää ja laadukasta hunajaa.

Merkkipäivämuistaminen, äitienpäivä, nimipäivä, syntymäpäivä tai vaikka vain huvin vuoksi!

Kerro minkäkokoisen hunajan haluaisit (esimerkiksi 300g lasipurkissa, 250g pahvipurkissa tai 500g lasipurkissa), minkä tekstin etikettiin ja kenelle hunaja tulee. Niin yksinkertaista!

Teemme haluamallasi tekstillä etiketin ja laitamme sen postiin vastaaottajalle. Halutessasi saat myös lahjapaketoinnin ja vaikka kortin hunajasi mukaan.

Kysy lisää!