Mehittäret


Mehittärien hunajakimppa


Hunajakimppa

Hunajat voivat olla aivan uniikkeja, sillä kasvillisuus, mistä mesi kerätään, vaihtelee hyvin paljon mehiläisten eri keruualueilla. Samoin hunajan maku, väri ja rakenne muodostuvat keruualueen kasvillisuuden mukaan.

Haluaisitko itse valita ympäristön millaiselta keruualueelta mehiläiset hunajasi meden keräävät? Onko se kevään, keskikesän vai loppukesän kukintojen hunajaa?

Onko hunajasi peltoniittyjen, kotipuutarhojen vai korpimetsien hunajaa?

Haluaisitko tietää enemmän mehiläisten ja mehiläistarhaajan touhuista vai haluaisiko kenties tulla mukaan hunajan synnyn symbioosiin?

Nyt sinulla on mahdollisuus valita, millaista hunajaa haluaisit ja millaiselta alueelta se tullaan keräämään!


Mehittäret -luonnon taikaa!

Mehittäret ovat metsän siimeksen kukkien, niittyjen humisevien kukkapeltojen, karujen korpimaiden ja puutarhan monipuolisten kasvien meden keräävien mehiläisten hoitajia ja suojelijoita.

Mehittäret antavat luonnon ainutlaatuisten makujen välittyä mehiläisten kautta aitoon ja alkuperäiseen hunajaamme.

Mehittäret  kutsuvat sinutkin mukaan tutustumaan luonnon makuihin uudella ja elämyksellisellä tavalla!

Mehittärien hunajakimppa perustuu kumppanuusmaatalouteen:

  • Kumppanuusmaataloudessa sopimukset tuotteista ja palveluista solmitaan ennen satokautta suoraan kuluttajan ja tuottajan välille ilman välikäsiä
  • Kumppanuusmaatalouteen kuuluvana periaatteena on myös jaettu riski. Jos satokausi on huono (kesä sateinen, karhu käy tuhoamassa pesät jne.) ei hunajaa tule niin paljoa, kuin ihannesatokauden aikana.
  • Mehittäret takaavat kuitenkin satokaudesta riippumatta omistajajäsenilleen sovitun määrän hunajaa ja siksi omistajajäsenyys on tarhakohtainen eikä pesäkohtainen sopimus kesälle 2022.

Tule mukaan Kumppanuusmaatalouteen Mehittäret - mehiläistarhaajien kanssa!

Mehittäret - hunajakimpan ovat perustaneet mehiläistarhaajat Kotokurun hunajan Krista Nurmi ja Vipumäen hunajan Arja Korhonen.
Hunajakimppa -tuotepaketteja 

on erilaisia: Voit valita mistä mehiläiset keräävät meden hunajaa varten, tuletko mukaan tarhakäynnille vai haluatko tulla mukaan myös Hunajapajaan linkoamaan ja purkittamaan hunajaa mehiläistarhaajien kanssa. Valitset itse oman hunajakimppa -osuutesi sisällön!

- Hunajakimppa -tuotepaketteja on rajallinen määrä kesälle 2023, joten varaa omasi jo keväällä itsellesi tai lahjaksi!

- Kesäisin pyrimme saamaan vielä lajihunajia kuten voikukka-, horsma- ja tattarihunajaa, jos sääolot suosivat meitä. Lajihunajia saa meiltä satokauden päätteeksi. Seuraa ilmoittelua!

Mehittäret toimivat Kuopion, Siilinjärven ja Lapinlahden alueilla.

Mehittärien elämyspaketit:

Mehittärien hunaja -kokoelmat: